עין הים-מתחם התורן | נווה שאנן- מתחם הרב מימון
העבודות בספר מציגות חלופות שונות ומגוונות לפנוי בינוי מקיים המציע סביבת מגורים, עבודה ופנאי לדיירים. העבודות קוראות תגר על המגדלים הגנריים, המאפיינים את הפתרונות השגורים בארץ.
העבודות בוצעו בשתי שכונות עם מאפיינים שונים בעיר חיפה. בחירת האתרים נעשתה בתאום עם ארנה מור, ראש המחלקה להתחדשות עירונית בחיפה, שהציעה לבחון את המתחמים בזכות ההיתכנות שלהם לתהליך פינוי בינוי.
שני המתחמים הנבחרים שונים במיקומם העירוני, באופי הבינוי ובהרכב האוכלוסייה. לשניהם אפשרות ליהנות מהיתרונות הנופיים של העיר ובעין הים נוסף גם הפוטנציאל הגלום בקרבה לים. מתחם התורן מרוחק מהים במרחק של כ- 100 מ' אך מופרד מהחוף על ידי רצועת תשתיות תנועה ארציות הכוללת את הרכבת וכביש 4 .
לאורך החוף מתווסף שטח אספלט נוסף של כביש פנימי כך שרוחב רצועת התשתיות היא כ-80 מ'. רצועה זו יוצרת מחסום פיזי, מרחב וויזואלי רחב מופר ומטרד רעש.
חיבור השכונה לים הוא בשילוב גשר עילי צר מעל הכביש ומנהרה תת קרקעית מתחת לרצועת הרכבת. מתחם התורן נבנה כמערך שיכונים חזרתי סביב חצרות הפונות לים. רצועת עצים יוצרת חיץ בין המבנים לכביש 4 אך מסתירה בחלקה את הנוף לים.
מרבית החצרות בין הבתים אינן מטופחות.
במתחם עין הים ישנה אוכלוסייה ערבית משמעותית ופחות אוכלוסייה ותיקה.
פרמטרים אלו משפיעים על אופי התעסוקה ועל הרמה הסוציו-כלכלית של תושבי השכונות. מתחם הרב מימון גובל באזור מיוער ולא מפותח על המורדות הצפון מערביים התלולים של הכרמל. מלבד היותו ריאה ירוקה, השטח אינו מהווה מרחב אטרקטיבי לפעילויות פנאי. ברב מימון המבנים נבנו ביזמות פרטית, כל בנין תוכנן בזמן אחר ובאופן שונה וכן במתחם משולבים מסחר זעיר ומוסדות ציבור כך שנוצר מגוון פיזי ופונקציונלי. המבנים טובלים בעצים מצלים האופייניים לכרמל.
בזכות הקרבה לטכניון במתחם מימון חלק משמועתי של הדירות מושכר לסטודנטים, לכן אוכלוסייה לכן קיים הבדל ברמת ההשכלה. העבודות תוכננו תוך לימוד הכלים וההנחיות שגובשו במסמך שכונה °360 .
כל פרויקט נבחן, כחלק מהתהליך, על פי המדדים של ארגז הכלים של שכונה °360